rulluiken_header_00.jpg

De ROMA rolluiken


Opbouwrolluiken

rondo_blau_isg.jpg

Rolluiken zijn er in twee varianten. Bij nieuwbouw als inbouwrolluik uitvoering of als opbouwrolluik uitvoering. Opbouwrolluiken kunnen zowel bij nieuwbouw als op elk ander moment worden toe gepast. Inbouwrolluiken zijn vooral mooi maar vereisen enorm veel kundigheid van een architect, bouwer en fabrikant om een perfect eindresultaat te verkrijgen.

Opbouwrolluiken worden voor het venster gemonteerd en dienen dus ook als element v.w.b. de gevelvormgeving. Door de rolluikmontage voor het venster kunnen er geen warmte- of geluidsbruggen ontstaan.

Roma heeft twee kwaliteiten in de dikte van de kasten. De prijsgunstige rolgevormde uitvoering en de super dikke geëxtrudeerde uitvoering. Deze geëxtrudeerde uitvoering is perfect voor slaapkamers omdat het hinderlijke geluid van regen wordt gedempt door de extra dikke kastwand.

De geëxtrudeerde aluminium kasten en geleiders zijn van uitstekende kwaliteit. Gladde oppervlaktes en een hoogwaardige laklaag zorgen voor een lang aanhoudende glans en ze zijn daardoor makkelijk te onderhouden.

Bij inbouwrolluiken spreken we over isolatiewaarden, de mogelijkheid om het rolluik goed te kunnen integreren en over vochtafvoer naar buiten. Als n.l. het rolluik geopend wordt en het regent dan zal er elke keer een hoeveelheid water of vocht naar binnen worden gebracht. Dit moet weer naar buiten worden gebracht anders gaat het stelkozijn en de afwerking rotten. Wij hebben de vakkennis en de producten in huis om zowel de architect als de bouwer perfect te ondersteunen en elke vraag te beantwoorden tijdens het plannen en realiseren van een perfecte klus.systemquerschnitt_rondo.jpg

Bij rolluiken zijn de kastmaten erg belangrijk. Daarom heeft Roma een systeem ontwikkeld waarmee vaak met twee kastmaten kleiner gewerkt kan worden dan de collega aanbieders


Waermebild_PENTO.jpg

Warmtebeeld rolluik (opbouw)


Vorbaurolladen_RONDO.jpg

Door een gepattenteerde motor-ophanging is het Roma rolluik 30% geluidsarmer dan elk collega rolluik.


systemquerschnitt_rondo.jpg

RONDO.XP Rolluik in combinatie met insektenhor.


rolladen_screen.jpg

PENTO.XP Rolluik in combinatie met Screen.


rolladen_sipa_00.jpg

RONDO.XP Rolluik uitgevoerd met veiligheidspakket in combinatie met insektenhor.rolladen_GENIO.jpg

Bewegingssensor ...

rondo_systemaufbau.jpg

RONDO.XP ...

rolladen_solar_00.jpg

Inbouwrolluik ...Veiligheidsrolluiken, een veilig gevoel voor thuis

Veiligheidspakket als werkzame bescherming tegen inbrekers

Sicherheitspaket_rolluiken.jpg

ROMA maakt het inbrekers heel moeilijk. Het rolluiksysteem met het aluminiumpantser is zeer inbraakbestendig.

De tendens van daadwerkelijk geslaagde inbraken neemt af, maar de pogingen nemen toe. Inbrekers werken vaak onder tijdsdruk. Hierdoor kan een gesloten rolluik afschrikken. Een rolluik met veiligheidspakket verhoogd de veiligheid nog meer. Veel mensen denken dat inbraken alleen ‘s nachts plaatsvinden. Fout, 50% van de inbraken gebeurd op klaarlichte dag en meestal via de terrasdeuren in de tuin. Deze kunnen in de meeste gevallen met een schroevendraaier binnen 20 seconden geopend worden. Zodoende zou men als aanvulling op het veiligheidspakket een Genio bewegingsmelder toe kunnen passen. Deze sluit het rolluik overdag wanneer iemand zich langere tijd bij het raam ophoudt.

Het ROMA-veiligheidspakket met versterkte onderlijst, de-montagebeveiliging in de geleiders en de optilbeveiliging zijn een onoverwinnelijke hindernis. U krijgt met het veiligheidspakket een goed getest systeem voor een uiterst attractieve prijs. Deze toepassing is mogelijk op alle ROMA rolluiksystemen van de .P en.XP-serie

sipa.jpg


Inbouwrolluiken

aufsatz_klinker.jpg

Een inbouw rolluik wordt op het venster gemonteerd en is daarmee naadloos in de gevel geintegreerd. De montage gebeurt samen met het venster en kan op die manier kostenbesparend werken. Past op alle gangbare venstertypes en bij herstelvensters.

De revisiekap kan bij KARO (bij PURO standaard) ook aan de onderzijde geopend worden. Daardoor kan de binnenkant van de kast ook gestuckt of ingetimmerd worden.
Uitrustingsmogelijkheden bij KARO en PURO:
- Insectenhor

karo_systemquerschnitt.jpg
KARO systeem. Inbouwrolluik in combinatie met insectenhor
ra2_systemquerschnitt.jpg
RA.2 Systeem. Standaard inbouwrolluik geen hor of screen mogelijk

Lamel profielen

ALUMINO.jpg

Alumino Dubbelwandige, geschuimde Lamel


ALUMINO_protect.jpg

Alumino Protect Lamel, Extra stabiel voor zekerheid


Kunststoffprofil.jpg

Kunstof Lamel


Profilfarben.jpg

Lamellen zijn tot 19 verschillende kleuren leverbaar
Roma Collorcollectie

Systeemkleuren uit de ColorCollection

ColorCollection.jpg

Wat betreft kleur is Roma super sterk. Het rolgevormde rolluik is standaard leverbaar in 180 Ralkleuren voor de kast, geleiders en onderlijst. Wanneer u kiest voor geëxtrudeerde rolluiken dan heeft u de keuze uit onze ColorCollection. 

Met de Roma ColorCollection zijn er voor u 350 kleuren beschikbaar uit de RAL-Classic-, RAL-Design- en NCS-Spectrum. Naast deze kleuren heeft ROMA tevens eigen "Trendfarben" en aan aantal structuurkleuren standaard in het programma. Deze structuurkleuren zijn erg gewild door hun edele uitstraling. Deze worden ook veel gebruikt in de kozijnwereld. Ook afdekkapen en dopjes t.b.v. geleiders, om het rolluik netjes af te werken, zijn in deze kleuren verkrijgbaar.


WERSO

Het dakraamrolluik

Veel huisbezitters gebruiken de zolder als uitbreiding van de woonruimte. Met dakramen kan men deze nieuwe woonruimte effectief en mooi van daglicht voorzien. Alleen, hoe zit het met zonweren en warmte-isolatie? Hier biedt het nieuwe dakraamrolluik WERSO bijzonder veel voordelen.

WERSO_03.jpg

Werso gesloten

WERSO-auf-Velux-geschlossen-grau.jpg
WERSO. Op zonne-enenergie met draadloze bediening.
WERSO-auf-Velux-geschlossen-orange.jpg
WERSO. Met de nieuwe, ergonomische afstandsbediening kan Werso met zijn functies optimaal gestuurd worden.

TRENDO

Voor schuine ramen

Trendo_00.jpg

Schuine kozijnen en ramen tot onder het dak vormen in deze tijd een trend.

TRENDO rolluiken zijn hiervoor de optimale oplossing. Het rolluiksysteem voor schuine ramen wordt algemeen uitgerust met een aluminium pantser en beschikt standaard over een comfortabele motorbediening.

Bij bediening per funky-draadloze besturing beschikt de elektronisch geregeld motor over een aanvriesbeveiliging ter bescherming van het rolluik in de winter.

TRENDO rolluiken zijn geschikt voor schuine ramen van 10º tot 45º.

Trendo_Formen_Einzelelemente.jpg

Enkele Elementen


Trendo_Formen_Kombinationen.jpg

CombinatiemogelijkhedenTRENDO-solar.jpg
TRENDO rolluiken kunnen ook met Solar aandrijving uitgerust worden. Hierdoor is deze niet afhankelijk van een stroomaansluiting
trendo_schnee.jpg
Alle standaard motoren voor TRENDO rolluiken beschikken over een aanvriesbeveiliging, ter bescherming van het rolluik in de winter.